Ik ben Wessel Kruisselbrink, momenteel woonachtig in Zwolle en muzikant in hart en nieren. Op 8-jarige leeftijd ben ik begonnen met het volgen van muzieklessen op ongestemd slagwerk bij Wim Dollekamp aan de muziekschool in Winterswijk. Na 6 jaar les, met inmiddels mijn A-, B- en C-diploma op zak, heb ik in 2017 met succes mijn D-examen op ongestemd slagwerk gehaald.

Vervolgens heb ik de overstap gemaakt naar Rutger Jansen als muziekdocent gestemd slagwerk. Bij hem heb ik bijna 2 jaar ervaring opgedaan, waarna ik mijn D-examen op gestemd slagwerk in de vorm van een recitalconcert met onderscheiding heb afgelegd. Daarna heb ik de vooropleiding aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle gevolgd en sinds 2020 studeer ik hier de bachelor klassieke muziek.

Naast Suol Percussion ben ik lid van muziekvereniging Excelsior Winterswijk, waar ik deel uit maak van de slagwerkgroep. Verder val ik vaak in als gastmuzikant bij verscheidene harmonieorkesten, fanfareorkesten en slagwerkgroepen, meestal als melodisch slagwerker. Mijn kwaliteiten liggen in het orkest voornamelijk bij het gestemde slagwerk, maar ik vind de veelzijdigheid en afwisseling binnen het slagwerk het leukst!

Binnen Suol Percussion ben ik onderdeel van de organisatie, waarin ik me actief inzet voor de PR van het ensemble en tevens de stageplannen en teksten verzorg. Suol Percussion voelt voor mij als een hechte groep van zeer vooruitstrevende slagwerkers, met ieder een eigen visie en individuele kwaliteiten, die gezamenlijk een professioneel en ambitieus ensemble vormen.

Luister in onderstaande video naar een klein fragment uit het duet Gyro, geschreven door Tomer Yariv. Dit is een set-up stuk geschreven voor 2 slagwerkers, maar in deze video is enkel de partij van percussion 2 te horen, tijdens een studiemoment van mij!