Mijn naam is Mark Boessenkool ik kom uit Hardenberg maar woon in Zwolle. Ik ben al sinds mijn 8e bezig met het maken van muziek, dit is altijd op slagwerk geweest. Ik begonnen met trommelen en drummen bij mijn eerste docenten, Petra Dijkstra en Frank Ritsema. In de loop van de jaren heb ik mezelf ook ontwikkeld met het spelen van melodisch slagwerk, pauken en alle andere bijzondere instrumenten die er te bespelen zijn onder de naam slagwerk, dit vooral onder begeleiding van mijn docent toentertijd, Marleen Verhoeff. 

Ik ben bij de harmonie Crescendo Gramsbergen, vlak bij Hardenberg, voor het eerst in aanraking gekomen met het spelen in een orkest. Dit was eerst het jeugdorkest maar later vooral het grote orkest. Via dit orkest ben ik in allerlei andere orkesten gerold als lid of als invaller. Ik heb gespeeld bij het Symfonisch Blaasorkest Overijssel en Noord Nederlands Jeugdorkest. Als invaller ben ik actief geweest bij onder andere het Gelders Fanfare Orkest, Fanfare Korps Nationale Reserve, Drents Jeugdorkest. Naast orkesten speel ik ook veel in ensemble verband bij het Peculiari Quartet bestaande uit twee slagwerkers, een hoorniste en een saxofoniste en een trio bestaande uit accordeon slagwerk en saxofoon. Ik zal ik nog veel gaan spelen bij het jong Nederlands Blazers Ensemble en het Nederlands Studenten Orkest.

Ik vind het leuke aan slagwerk dat het zo veelzijdig is, je kan uren achter elkaar studeren zonder dat het saai wordt omdat je zoveel verschillende dingen aan het doen bent. Je trommelt, drumt, speelt pauken, marimba en percussie maar kan binnen deze instrumenten ook nog zo veel verschillende stijlen combineren. Zo is het spelen van jazz vibrafoon een stijl die ik erg interessant en leuk vind om te spelen omdat het erg virtuoos kan zijn maar toch lekker in het gehoor ligt.

Naast het spelen van muziek ben ik in het ensemble betrokken bij het regelen van de juiste instrumenten en vervoer van deze instrumenten en ga ik voor het grootste deel over de financiën van het ensemble. Verder vind ik het erg leuk om te arrengeren voor onze veelzijdige bezetting, op deze manier kan je een stuk van Beethoven ineens heel erg leuk maken voor vibrafoon en marimba!

Suol Percussion is een bijzonder gaaf ensemble voor mij, de groepssfeer is altijd top binnen onze club wat resulteert in een hoog niveau van samenspel. Iedereen weet tijdens repetities en concerten wat hij aan de ander heeft en is goed ingespeeld op de rest.