Ik ben Luuk van Raalten en als 6-jarige slagwerker ben ik bij de Christelijke muziekvereniging te Hattem begonnen met slagwerkles. Hier kreeg ik les van Rob van Plateringen en deed ik mijn eerste ervaring op in de Slagwerkgroep en het fanfareorkest. Vervolgens ben ik bij meerdere orkesten in de omgeving gaan spelen, waaronder Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel in Zwolle.

Uiteindelijk ben ik op 15 jarige leeftijd begonnen op het ArtEZ Conservatorium in Zwolle en studeerde de Bachelor Klassiek Slagwerk bij Martin Geessinck, Jan Roel Hamersma en Bart van Grinsven. Tijdens mijn studie in Zwolle heb ik mij gefocust op de veelzijdigheid van het Slagwerk en volgde als bijvak HaFaBra directie bij Alex Schillings. Ik heb deel uitgemaakt van het Jeugdorkest Nederland, Het Nederlands Studenten Orkest, het Nederlands Symfonieproject en speelde in verschillende kamermuziek ensembles waaronder Suol Percussion.

Momenteel studeer ik slagwerk aan het Conservatorium van Maastricht bij Vincent Cox, Raymond Curfs en Mark Haeldermans. Tijdens mijn studie focus ik mij nu vooral op het orkestspel. Momenteel speel ik als slagwerker projecten bij het Nationaal Jeugdorkest, Jong Metropole en de Nederlandse Jeugdbrasband. Daarnaast speel ik geregeld als remplaçant bij oa het Phion, het Rotterdams Philharmonisch orkest, de Koninklijke Millitaire Kapel Johan Willem Friso, Philzuid, het Noordpool orkest en het Noord Nederlands Orkest.

Binnen Suol Percussion richt ik mij op de organisatie en planning van de concerten en repetities. Ook houd ik mij bezig met het repertoire, het presenteren van concerten en vind ik het erg leuk om muziek speciaal voor ons ensemble te arrangeren. Daarnaast heb ik ook verschillende organiserende taken voor Suol Philharmonic gedaan. Het leuke aan ons ensemble vind ik de veelzijdigheid. Het kan variëren van Slagwerksoloconcerten met het symfonieorkest van Suol Philharmonic tot kamermuziek concerten met 5 cabassa’s en body percussie. Ook is het fantastisch om met onze concerten het verassende element van slagwerk over te kunnen brengen.

In deze video speel ik de vibrafoon solo Suomineito van Zivkovic. Dit is een kalm maar technisch moeilijk stuk waarin veel muzikaliteit in gestopt kan worden. Deze solo blijft daarom altijd leuk en uitdagend om te spelen.