Ik ben Luuk van Raalten en woon in Hattem. Als kind werd ik altijd meegenomen naar alle muzikale activiteiten bij het plaatselijke fanfareorkest de CMH in Hattem waar mijn beide ouders, of eigenlijk de halve familie, in meespelen. Ik was toen altijd al bij het slagwerk te vinden, naar aanleiding daarvan ben ik op 6-jarige leeftijd begonnen met mijn eerste slagwerklessen. Uiteindelijk Behaalde ik mijn HaFaBra A-, B-, C- en D-diploma en volgde ik de vooropleiding aan het ArtEZ conservatorium in Zwolle.

Momenteel studeer ik hier mijn bachelor klassiek slagwerk bij Martin Geessinck, Jan Roel Hamersma en Bart van Grinsven. Verder speel ik bij nog steeds bij de slagwerkgroep en het A-orkest van de CMH in Hattem. Verder speel ik bij: Jeugdsymfonieorkest de Vuurvogel, Koninklijk Fanfarekorps Wilhelmina Heerde en als invaller bij verschillende orkest in de regio zoals het Frysk Fanfareorkest, het Gelders Fanfareorkest, Brassband Excelsior Zalk en het Twents Jeugdsymfonieorkest.

Zelf ben ik een zeer veelzijdige slagwerker die zich vooral breed focust op pauken, orkestslagwerk en melodisch slagwerk. Als lid van Suol houd ik mij bezig met het plannen van repetities en het organiseren van de bladmuziek. Ook ben ik erg actief in het arrangeren van muziek voor het ensemble voor verschillende bezetting.

In deze video speel ik de vibrafoon solo Suomineito van Zivkovic. Dit is een kalm maar technisch moeilijk stuk waarin veel muzikaliteit in gestopt kan worden. Deze solo blijft daarom altijd leuk en uitdagend om te spelen.