Mijn naam is Inge en ik woon in Zwolle. Ik speel al vanaf mijn negende marimba. In al die tijd was ik vooral bij twee muziekverenigingen in het slagwerkensemble te vinden; bij muziekvereniging Prins Bernhard in Apeldoorn en Cadenza Twello. Sinds een paar jaar loop ik ook rond op ArtEZ conservatorium Zwolle en ben ik hier in het slagwerkensemble gaan spelen. Als je ons ziet spelen, zul je mij waarschijnlijk achter de marimba of vibrafoon zien staan; deze instrumenten vind ik het leukst om te spelen. Ik heb maar weinig ervaring op het ongestemde slagwerk, dus laat ik dat aan de jongens over.

Ik heb niet veel verantwoordlijkheden binnen het ensemble; ik zet me vooral in voor de muziek en de gezelligheid! Naast instrumentalist ben ik ook componist, dus wie weet wordt er in de toekomst een werk van mij gespeeld. Al direct vanaf het begin zijn er verschillende concertjes verzorgd met z’n allen. Zo veel samen muziek maken is ontzettend leuk, de kleine successen die we hiermee geboekt hebben motiveren ons om nog meer leuke dingen te doen.

In dit filmpje speel ik het werk Indifference van Joseph Colombo, gearrangeerd door Eric Sammut. Het is eigenlijk volksmuziek, geschreven voor accordeon. Sammut heeft er een prachtig arrangement voor marimba van gemaakt; een heerlijk stuk om te spelen en naar te luisteren.