Mijn naam is Elian Kers, en ik ben onderdeel van het Suol Percussion Ensemble. Ik woon mijn hele leven al in het mooie Hattem, in de buurt van Zwolle. Mijn eerste slagwerkles kreeg ik aan het eind van de basisschool. Samen met twee andere leerlingen mochten we ontdekken dat het bespelen van slagwerk erg leuk is. Ik werd lid van de muziekvereniging CMH in Hattem. Daar heb ik jaren lang les gehad, ik belandde later in het Percussion Ensemble en het A-Orkest van de vereniging. Daarin ben ik nog steeds met veel plezier actief. Tegenwoordig geef ik ook zelf les in Zwolle en mag ik daar een slagwerkgroep leiden.

Omdat ik klassiek slagwerk studeer aan het ArtEZ conservatorium te Zwolle ben ik bij Suol terecht gekomen. Er werd al veel aan samenspel gedaan, maar we besloten een ensemble op te richten. De ambitie is groot, de sfeer is erg goed. De muziek die we spelen spreekt me erg aan. De combinatie van een leuke groep en mooie muziek maakt het dat het onderdeel zijn van Suol een feestje is.

Het filmpje wat u hier vindt, is een opname die ik samen met Inge Mulder op saxofoon heb gemaakt i.s.m. Het Gilde. Dit werk, geschreven voor saxofoon en slagwerk, sprak ons erg aan. We kregen de mogelijkheid om deze op te nemen, die mogelijkheid hebben we met beide handen aangegrepen.

Ik hoop u snel te zien bij een van de concerten van Suol!